analytics

donderdag 29 september 2022

elke donderdag een kerstkaart - roze sneeuw

Dag bloggers,

Jullie hadden nog een auto-verhaal te goed... (als je dat niet wil lezen, ga dan maar meteen naar mijn kaart kijken want het is wat lang geworden...)
Vorige week vrijdag is zoon Yannick vertrokken naar Tanzania. Hij gaat er 3 weken op safari met enkele Zoo-collega's. Eén van hen is van ginder afkomstig en die heeft de trip voor zijn collega's georganiseerd. Naar de foto's en de berichten te zien, hebben ze daar de tijd van hun leven en het is daar wonderbaar mooi... 
Maar het vertrek was spannend... We waren nog maar net de Antwerpse ring op en ik merkte dat de pedaal van de ambriage (schakeling) van mijn auto niet meer deed wat hij normaal doet. Hij bleef halfweg steken. Dus belde zoonlief even naar onze garagist en toen ik het verhaal deed, zei die: "Oei!". Dat klonk echt niet goed. Hij zei dat als ik mijn reis verder zou zetten, hij hoopte dat ik veilig terug zou geraken. Ik moest daarna de auto meteen aan de garage komen zetten en vooral niet verder naar huis rijden. Tja, ik had twee mannen bij die tijdig hun vliegtuig moesten halen, dus ben ik maar doorgereden. Wel voorzichtig, mooi rechts gebleven en zonder te veel te schakelen. En ja hoor, we geraakten op de vlieghaven. Ik ben maar meteen naar de Kiss&Ride zone gereden want wou niet in de parking gaan staan. Ben ook meteen terug doorgereden en toen ik de bareel door was, was het ook meteen gedaan met schakelen. Ik ben nog in eerste gesukkeld en ben ook gelukkig nog net op de parking van het benzinestation naast de luchthaven geraakt. Daar de verzekering gebeld en die hebben een depannagedienst gestuurd om mij te komen takelen. Maar op vrijdagavond gingen ze niet meer van Brussel naar Antwerpen rijden, dus namen ze mij mee naar Brussel. Een taxi heeft me daarna naar huis gebracht. En zo zit ik al een kleine week zonder auto. Eigenlijk had ik ook recht op een vervangwagen maar ik had op dat moment geen zin om met een vreemde wagen in Brussel te gaan rondrijden... En ik kon hier ook wel mijn plan trekken. Heb deze week een poulewagen van het bedrijf kunnen gebruiken voor werk-woonverkeer. 
Verdict: de pomp van de schakeling is nu gerepareerd en het werkt terug maar we moeten toch op korte termijn de hele schakeling laten vervangen. 
Dus gisteren vroeg ik een collega of hij mij naar de garage wou brengen, ik mocht een uurtje vroeger stoppen... de garagist wist dat ik nog voor 5u zou langs komen. Hij moest wel vroeger weg maar er zou nog wel volk aanwezig zijn tot 5u. En toen we daar aankwamen was de garage dicht. Er was die middag een vervelende klant geweest die serieus ophef maakte en ze hebben de politie er moeten bij halen. Die mannen waren serieus overstuur zodat ze maar wat vroeger naar huis waren gegaan. Ik zei de garagist dat ik dan de auto 's avonds met manlief en de reservesleutel zou ophalen... Maar... die laatste heeft die sleutel een tijdje geleden verloren gelegd, dus is dat ook weer niet gelukt. En dat maakt dat ik dus nog steeds zonder auto zit en maar om half 5 met manlief mee naar 't werk ben gekomen... (sinds vorig jaar werkt hij op hetzelfde bedrijf waar ik al 22 jaar werk) En toen zat ik ineens 2u te vroeg op kantoor... Straks de tweede poging om mijn auto op te halen. 

Het is donderdag en ook meteen de laatste donderdag van deze maand. Ik had een serie kaarten gemaakt en die heb ik de afgelopen 4 weken op jullie los gelaten. Er was nog geen nieuwe uitdaging want die komt vandaag pas... Gelukkig had ik vorige maand 6 kaarten gemaakt in plaats van 4 dus heb ik nog een beetje reserve om te tonen... Deze pakjesbeer is een zusje van de beer op de kaart die ik op 25 augustus liet zien. Klik hier nog even door als je die kaart nog eens terug wil zien. 

Papier: Bazzil en Action
Beer: Lili of the Valey
Ingekleurd met Copics


Zij die nieuwsgierig zijn naar mijn poezeninspiratie van gisteren... Ik voegde bij mijn bericht van gisteren nog een foto van Stella, onze poes bij. De foto is niet optimaal, ik probeer straks nog een betere te plaatsen. Maar toen ik gisteren een foto van haar wou maken, was ze nergens te vinden... Gisterenavond wel een paar gemaakt maar die staan op de gsm van mijn man en die zit momenteel in zijn vrachtwagen... wordt vervolgd... 16 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Prachtig kaartje Nancy, maar wat een avontuur met de auto. Liefs Anita.

Antjes kaartcreaties zei

Hoi Nancy,
Wat een verhaal over je auto!! Jij maakt nog eens wat mee.... Gelukkig is je zoon met zijn maat op tijd op het vliegveld gekomen en jij weer thuis. Hopelijk kun je snel weer over je auto beschikken.
Wat een leuke kerstkaart heb je gemaakt met dit schattige beertje. Leuk de roze en lila kleuren. Weer eens iets anders dan rood en groen. Even nog naar je andere kaart gekeken, die is ook heel leuk.
Werk ze vandaag en een fijne avond.
Groetjes Antje

Caroline Cards zei

Een leuke kerstkaart met een lieve beer en mooi papier.
Tjonge wat een pech met je auto. Hopelijk lukt het vandaag wel om 'm op te halen. Wat een knappe poes is Stella!
Groetjes, Caroline

Creaellenknutselsite zei

tjonge meid wat een verhaal als iets tegen zit gaat het ook echt goed fout wat zal je balen. ik hoop dat het nu allemaal snel wordt opgelost en je vanavond weer in je eigen auto kan rijden
weer een mooi kaartje met het schattige beertje leuke kleurtjes en details heb je gebruikt
wat een schattig poes heb je ze kijkt zo lief in de camera
groetjes ellen

Annemarie en Merit zei

Wat een verhaal ja en als moeder wil je dan toch gewoon dat je zoon en collega hun vlucht niet missen...dus DOOOOR!!!

Daar stond je dan even later in je eentje...gelukkig is het weer wel gerepareerd, alleen heb je dat nog niet kunnen uitproberen, hopen dat je zo snel mogelijk je auto weer kunt ophalen.
wat een lief kaartje met dat vrolijke schudgedeelte.
Fijn dat je er vandaag weer bij bent.
Lieve groetjes Annemarie en Merit DT52WTC

Jantine zei

Jij beleeft ook altijd wat, Nancy! Ongelooflijk. En dan ook het hele avontuur om je auto weer terug te krijgen...
Een reis naar Tanzania, dat is geweldig! Ik ben er zelf meerdere malen geweest, heb er lang geleden een half jaar vrijwilligerswerk gedaan en nog altijd vriendschappen daar. De natuurparken zijn prachtig, maar de verrassing om echt in het wild (dus buiten de parken) dieren te spotten is nog meer bijzonder, vind ik. Ik hoop dat je zoon er lekker geniet!
Je kaart is heel erg leuk en hopelijk kun je goed uit de voeten met de nieuwe uitdaging.
Gezellig dat je weer meedoet met 52WTC!
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Nancy Soetaert zei

mooi kaartje, dat beertje heeft al heel gezellig geshopt voor de feestdagen zo te zien!
Hoop dat je vandaag je auto terug hebt !
groetjes
Nancy 52WTC

Diny zei

wat een verhaal Nancy!
je kaartje is hee leuk geworden!
Groetjes Diny

bolletjelucky.blogspot.com zei

Jeetje dat geloof ik zeker dat het spannend was of de heren op tijd op de luchthaven aankwamen. Wel jammer dat het net niet lukte ook terug thuis te geraken Nancy. Hopelijk heb je weldra je auto terug. Je kerstkaart is een plaatje met dat lieve afdrukje.
Gezellig je weer te zien bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

Marjolein zei

Oei, wat een pech allemaal! Hopelijk heb je de auto vandaag op kunnen halen.
Het is een mooi, lief kaartje zeg, heel leuk. Groetjes Marjolein

Marfien zei

lief kaartje heb je gemaakt, ook even naar Stella gekeken, jullie hebben dus een poes in KKT kleuren, snap nu wel waarom er poezen op die kaart kwamen
Sterkte met jullie auto . . .

Cinderella zei

Hoi Nancy

Wat een pech zeg hopelijk heb je snel je auto weer terug .
Super schattige kerstkaart heb je gemaakt .
Liefs en Creatiefs
Cinderella
XX

GerJanne zei

Oh....... wat een verhaal!! Ik hoop echt dat je snel weer je auto hebt, Het zal ook nog wel heel wat geld kosten ben ik bang... Maar je zoon is op tijd weg gekomen en geniet nu, dat is ook heel wat waard.
Je kaart is weer enig, Nancy!

martina's kaartjes zei

een 'ongeluk' komt nooit alleen, zeggen ze, wat een pech !
in ieder geval, ik lees vandaag dat je de auto terug hebt, gelukkig maar
een leuk en gezellig kaartje heb je gemaakt, mooi
grtjs,martina

marian zei

Tjonge,jonge wat een avonturen beleef jij toch altijd, gelukkig heeft je zoon zijn vlucht niet gemist. En nu maar hopen dat het gelukt is om je auto op te halen. Ik ben benieuwd. Je kaartje is super schattig.
Succes met de auto en groetjes van Marian.

Epie zei

Gaaf kerstkaartje Voor week 39 , wat een belevenis zeg
Groetjes Epie DT52WTC