analytics

donderdag 1 september 2022

elke donderdag een kerstkaart - winterblues en ook een straf verhaal...

Dag bloggers,

Eerst en vooral: Aan iedereen die vandaag terug naar school gaat, zowel kinderen als leerkrachten, veel succes gewenst en ook een heel fijn jaar! Eva heeft er alvast heel veel zin in. Ik hoop Noah ook, maar die is altijd een beetje afwachtend. Hij mocht voor de vakantie ook nog maar een maandje proefdraaien, wat wel kort was... 

Ik ging jullie een straf verhaal vertellen vandaag... Dat staat helemaal onderaan...

Maar eerst mijn kaart... Ik bedacht me gisteren dat ik nog geen kaart had gemaakt voor de uitdaging van deze maand... Dus ging ik gisterenavond nadat ik nog een afspraak had gehad in ons theater nog even snel in mijn ateljee zitten. Het papier had ik 's morgens al klaar gelegd, dus er lagen een paar blokken waaruit ik de juiste kleuren zou kiezen. En toen ik een blad met labels zag, wist ik dat ik deze ging gebruiken... 

Ik zette mijn tv even aan en onze favoriete voetbalploeg was net beginnen spelen... voor de match 20 minuten bezig was, stonden ze al 2-0 voor... Dus bleef ik maar even kijken... (Ze zijn uiteindelijk gewonnen met 4-2 en staan hiermee op kop met het max aantal punten)
En nog voor de wedstrijd gedaan was, had ik ineens 24 kaartjes gemaakt... Super leuk om mijn voorraad aan te vullen... 
Ik laat ze dan ook in series van 6 zien deze maand want uiteindelijk lijken ze allemaal wel op elkaar... Het zijn allemaal 10/10 kaartjes geworden, niet groot, wel leuk... 



Straks of morgenvroeg maak ik mijn KKT-rondje nog af en ook een kerstkaartenrondje. Doordat ik maar bleef kaartjes maken gisteren, is dat er helemaal niet meer van gekomen... 

En begin nu maar al te sidderen en beven voor wat ik jullie nog te vertellen heb...
Eergisteren moest Caroline al een dagje op school werken. Eva en Noah mochten naar 'Funty' gaan, dat is Caroline's beste vriendin Eveline en tevens de tweede meter van Eva. Omdat ze geen familie is en absoluut geen 'tante' wou zijn, heeft ze voor de naam 'Funty' gekozen, en dat past helemaal bij haar positieve, vrolijke doen... 
Eveline woont even terug bij haar ouders en ook haar neefje Floris kwam die dag naar daar. Eva en Noah kennen hem goed en kunnen goed samen spelen. Dat deden ze eergisteren dan ook met veel plezier. En door het goede weer hebben ze de hele dag in de tuin gespeeld. 


's Avonds toen de kinderen naar huis waren en Eveline net uit de douche was, hoorde ze een gil in de tuin... Haar mama riep dat ze heel snel naar beneden moest komen... 
En wat zagen ze daar in het tuinhok? 


En dat terwijl daar de hele dag drie kinderen en hondje Lucy hadden gespeeld... Ze waren in shock! 
Direct de blauwe lijn gebeld en die hebben hen doorverwezen naar het Voc. Een uur later was de slang opgehaald en keerde de rust terug... De ophalers stelden vast dat het dier koud was en dus nog niet gegeten had... Je mag er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren... 
Gisteren was het hier zelfs op de radio en in het nieuws... Klik maar even op deze link... 





18 opmerkingen:

Caroline Cards zei

Oei, wat is dat schrikken en gelukkig is er niks gebeurd!
De kaartjes zijn leuk en je hebt ineens een flinke voorraad. Ik heb die labels ook nog, dus bedankt voor het idee!
Groetjes, Caroline

Sarah zei

Oei...ssssss.... Dat moet schrikken geweest zijn! 🐍 Gelukkig liep het goed af en hebben de kinderen niks gemerkt of per ongeluk water gespoten op haar waardoor ze kwaad werd...
Voetbal kijken is precies goed voor jou, zoveel kaartjes heb je gemaakt! X

GerJanne zei

Oh neeeee!! Wat een schrik! Voor je eigen idee is het prettiger te bedenken dat de python er net hing en even uitrustte omdat het kouder werd...Hij zal er toch niet de hele middag gehangen hebben? Nee, daar denken we maar niet aan. Dit is echt een spannend verhaal zeg.
Je kaartjes zijn enig! Zo zie je maar dat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn voor een leuke kaart. Of serie..

Anita van Deur zei

Wauw dat is schrikken dat vergeet je niet gauw. Gelukkig dat hij snel werd opgehaald en niets gebeurt is pff. En wij dachten dat de rat die over het terras liep eergisteren al erg was. nog nooit gezien in de tuin op de 40 jaar dat hier wonen.
Maar nu naar je kaartjes heel leuk zijn ze klein maar fijn. Fijne dag.

Creaellenknutselsite zei

wow wat is dat schrikken zeg je moet er toch niet aan denken wat had kunnen gebeuren, de rillingen lopen over mijn rug. gelukkig maar dat er niks is gebeurd.
Wat een mooie kaartjes heb je gemaakt leuk met de labeltjes erop en de leuke plaatjes
groetjes ellen

chantal zei

Wat een serie kaartjes, voorraad genoeg nu.
Heb juist gelezen over de slang in de krant. Dat zal heel erg schrikken geweest zijn
Fijne dag chantal

Nancy Soetaert zei

ik kan me de schrik voorstellen! Onze vroegere pleegzoon heeft een paar slangen thuis, mij zal je daar nooit zien ;-)
jij bent maar druk bezig geweest met je kerstkaartjes! Leuk idee met die labeltjes! Fijn dat je meedoet met onze winterblueschallenge!
groetjes
Nancy 52WTC

Annemarie en Merit zei

wat een gave kaart voor de uitdaging Nancy, en dan ook gelijk zo'n voorraad HEERLIJK!!!!
Maar wat een eng verhaal je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren, gelukkig alles goed afgelopen...
(ik heb je mail gehad hoor maar reageren gaat niet goed vanaf de camping, vaak geen wifi (slecht..het is nog heel druk)...
Gezellig dat je mee doet met de uitdaging.
Liefs Annemarie en Merit DT52WTC

Jantine zei

Wow, ik krijg er gewoon kippenvel van, Nancy! Wat akelig. En dat verwacht je toch niet in een Belgische tuin... Gelukkig dat het goed is afgelopen, maar wat een schrik!!
Je kaartjes zijn tof, en wat maakte je een enorme reeks ineens! Zomaar onder de voetbalwedstrijd.
Leuk dat je meedoet met onze uitdaging bij 52WTC.
Groetjes
Jantine DT 52WTC

gerrie zei


Wat een verhaal N ancy, en wat een drukke dag. Dan ondertussen nog een heel stel kerstkaarten gemaakt en een dikke slang eindigt je verhaal.Hahaha, het lijkt een sprookje en gelukkig is iedereen er heelhuids vanaf gekomen.Je kaarten zijn leuk hoor en dan zoveel tegelijk wowowww, wat een dag, wat een dag. Lieve groetjes,Gerrie.

!neke zei

Brrrrrr, wat een verhaal !
Mooie serie kaarten !!!!
Groeten Ineke
DT52WTC

Antjes kaartcreaties zei

Wow, ik krijg het er koud van Nancy. Wat een verhaal, dat was schrikken .... Gelukkig is er niets gebeurd met de kinderen en het hondje. Waar zit het verstand van die persoon die zo'n slang vrijlaat???
Wat ben je druk geweest.. zes kaarten en allemaal even leuk! Dat krikt het gemiddelde wel goed op.
Groetjes Antje

marian zei

Wooow wat een spannend avontuur, en maar verder niet aan denken wat er had kunnen gebeuren. Het is gelukkig goed afgelopen.
Je kaartjes zijn super leuk en je hebt er inderdaad wel ineens lekker veel, dus maar vaker tijdens de voetbal gaan knutselen, dan heb je snel een lekkere voorraad.
Groetjes van Marian.

Ingrid's Scrapfrutsels zei

O jee dat is even schrikken en wat een heftig verhaal. Dat verwacht je toch niet en daar moet je toch niet aan denken hier in de lage landen. Was het beest ergens ontsnapt ?
Je kaartjes zijn in ieder geval heel gaaf geworden, wat fijn dat je zo in een keer een serie hebt kunnen maken. Bedankt dat je meedoet bij 52WTC. Groetjes Ingrid.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Eeeks wat een dikke slang en wat een schrik. Gelukkig dat er niets gebeurd is maar de schrik zal er goed in zitten . Een leuke serie kleine kerstkaarten Nancy.
Dank je wel voor je deelname aan de challenge bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

PIKO hobbyblog zei

Oei dat is wel schrikken zeg moet er niet aan denken maar gelukkig is iedereen er heelhuids vanaf gekomen. Wow wat een kerst heb je gemaakt ze zijn allemaal erg leuk geworden.
Groetjes,
Pia

Colien zei

Jeetje, wat een vondst! Gelukkig niet echt een gifslang, maar toch... Eigenlijk ook erg sneu dat het beest daar zit, hoort daar natuurlijk niet. Fijn dat alles goed verlopen is en dat de slang goed is opgevangen.
Mooie serie kaartjes heb je gemaakt en wat een productie: 24 stuks!!
Bedankt voor het meedoen met onze maandchallenge bij 52WTC.
grtz Colien

Suzan zei

Prachtig kaartje heb je gemaakt voor de Winterblues Challenge!
Bedankt voor het meedoen.
Groetjes Suzan
DT 52WTC