analytics

vrijdag 9 augustus 2024

Appel en ei en nog meer ateljee - de verbouwing

Dag bloggers,

Ik had het vorige week beloofd, er zou nog meer verhaal volgen over mijn ateljee. Hoe de verbouwingen gelopen zijn, kunnen jullie onderaan lezen... (of overslagen als het te lang is)

Eerst mijn kaart... In onze buurt is een sociale kruidenier. Dat is een winkel waar mensen met een klein budget hun aankopen kunnen gaan doen. Deze draait volledig op vrijwilligers en is gevestigd in een oude pastorie. In het voorjaar hebben zij verbouwingen gedaan en de winkel en bijhorende ruimtes helemaal vernieuwd. Allemaal met klein budget en sponsoring. Wij nodigen hen en hun klanten ook steeds uit om naar de generale repetities van onze theaterstukken te komen kijken. En daarom kreeg ik een uitnodiging om naar hun receptie te komen om zo de werking van hun organisatie beter te leren kennen. En omdat ik hen wou feliciteren, maakte ik een kaart om mee te nemen. Ze is groot geworden, 21 bij 15 cm. Ik baseerde mij op een kistje en een mandje van Lawn Fawn en vulde deze met appels en eieren. De appels zijn ook van Lawn Fawn, de eitjes moesten wat kleiner dan die ik van dat merk heb. Zo klopten de verhoudingen beter. De letters zijn van Die Namics en de & is van Stampin Up. 
Ik schreef een mooie tekst in de kaart en tijdens mijn 'open ateljee' van vorige week, kreeg ik nog complimenten van een oud leerkracht die langs kwam en die daar ook als vrijwilliger werkt. De kaart hangt er nog steeds aan het prikbord. 


En dan nu mijn ateljee-verhaal in 25 foto's

Alles begon net voor Corona. Manlief zei dat hij voor mij een nieuwe ateljee wou maken. De vorige barstte uit zijn voegen en er achter was een ruimte die vol met dozen met spullen stond. Niet echt praktisch... Dus begon hij alles uit te breken tot op de blote steen, muren, plafond... het was een ruïne. Ondertussen had ik achteraan een klein kamertje tot mini ateljee omgetoverd met de meeste basisspullen binnen handbereik. 
Terwijl de werkzaamheden bezig waren, zijn dochter Laura en ikzelf beginnen nadenken over de inrichting. Het ateljee is lang en smal, het moest praktisch zijn. 

Zo zag het er vroeger dus uit... 



Hier zijn de afbraakwerken gestart. Eerst gingen alle wandpanelen er uit... 








Hier werd beslist dat de tussenmuur er ook uit zou gaan... 



Supporters en partners in crime, Caroline, Laura en kleine Noah




Ook het plastiek plafond moest er aan geloven... 


Tussenmuur eruit... 


En toen moest er een tweede stuk muur aan geloven...


hier zou later de schuifdeur naar het toilet komen. Dat uitspringend blokje is het toilet. 




De kapotte balken van het plafond werden vervangen en/of hersteld



Daarna werden alle kabels voor de domotica ingewerkt. En dat waren er héél veel!! Eva wou graag helpen...



Eva ontpopte zich tot volledige poetsploeg...



Schoonzoon Djiby en Yannick hielpen mee het gyproc plafond te plaatsen...



Ik kan niet meteen foto's vinden van de opbouw. Maar in mijn post van vorige vrijdag kunnen jullie zien wat het geworden is hé... Kijk gerust nog een keer terug. Klik hier

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend! Ik ga straks lunchen met nicht Godelieve die gisteren 70 werd. Mijn mama mag ook mee. We doen ook nog even een bezoekje aan een tuincentrum. Altijd fijn!




































5 opmerkingen:

Sarah zei

Jij heb heel geduldig moeten wachten op je atelier, maar het was zeker het wachten waard! Wat zijn er veel mensen die geholpen hebben. Knap.
Je kaartje voor de organisatie is ontzettend leuk! Op zo'n plekken wordt iets zelfgemaakte vaak enorm gewaardeerd. Fijn weekend alvast x

Creaellenknutselsite zei

wat een mooie kaart voor de kruidenier fijn dat je daar terecht kan met een krappe beurs. leuk hoe je de appels en de eitjes hebt verwerkt in de mandjes leuk zo'n persoonlijke kaart.
Wat een klus de verbouwing van je ateljee, zo te zien aan de foto's een familie project, en van de week heb ik ook kunnen zien hoe het nu is, heerlijk hoor zo'n fijne plek voor je hobby
groetjes ellen

!neke zei

Gave kaart en wat een werk je nieuwe werkplek !!!
Zal wel heel mooi worden !
groeten Ineke

marian zei

Een prachtige kaart heb je voor de heropening gemaakt. En die serie foto's van de verbouwing van je ateljee, helemaal super maar wat een karwei is dat geweest. Petje af voor je man hoor, Knap gedaan hoor.
Groetjes van Marian.

GerJanne zei

Geweldig te zien! Wat een gave ruimte en wat is er hard gewerkt! Wat zul jij nu elke keer genieten!