analytics

maandag 12 december 2022

gouden hart voor Thomas

Dag bloggers,

Soms zijn er dagen die je liever niet mee maakt... Dochter Elise heeft er vandaag zo één... Vorige week kreeg zij het trieste nieuws dat haar buurman uit het leven is gestapt. Zij woont in een blokje van 6 appartementen. Er wonen 6 mensen, allemaal vrijgezel, 5 dames en 1 heer. Dat was Thomas. Hij had een gouden hart, deed alles voor zijn buurvrouwen. Zware boodschappen die onderaan de trap bleven staan, bracht hij vrolijk naar boven. De dag voor de papierophaling, ging hij op elk verdiep de dozen ophalen om buiten te zetten... En tijdens Corona en nog lang daarna, bracht bij borden met eten naar boven. Hij woonde beneden en had een tuintje met een bbq. En telkens hij die aanstak, bakte hij meer vlees dan nodig en verdeelde het onder zijn buurvrouwen. Zo iemand was Thomas. En nu is hij er niet meer. De 5 dames gaan straks samen naar de uitvaart. Ze hebben allemaal dezelfde broche gekocht. Het zijn gouden hartjes en die spelden ze op hun kleding. Elise schreef een tekst in naam van hen alle 5 en die gaat zij voorlezen op de dienst, met haar 4 buurvrouwen aan haar zijde. 
Ik kan er vandaag niet bij zijn maar ga toch aan hen denken vandaag. 
Toen ik vroeg welke kaart zij voor hem wou, wist ze het meteen. Een hele eenvoudige, met een gouden hartje op. Want dat was Thomas, een man met een gouden hart... 

Papier: Bazzil
Hart: X-cut
Tekst: Nellie Snellen




7 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Mooie sfeervol en een to the point kaart voor Thomas, heel jammer als me geen andere uitweg meer weet, sterkte voor iedereen die hem een warm hart toe droeg.

martina's kaartjes zei

wat een mooi verhaal met een triest einde...
mooie kaart maaktje je voor de familie
grtjs,martina

Caroline Cards zei

Een toepasselijke en stijlvolle kaart!
Groetjes, Caroline

Creaellenknutselsite zei

wat een mooi eenvoudig kaartje voor de buurman en een mooie tekst wat zullen ze hem gaan missen
groetjes ellen

Sarah zei

Hij zal voor altijd herinnerd blijven. Mooi kaartje. Sterkte voor je dochter! 💛

GerJanne zei

Daar zijn toch geen woorden voor Nancy! Wat een verdriet. Mooi dat alle dames er heen gaan en dat Elise een woordje doet. je kaart is perfect.

Nelleke zei

Ppft wat een verhaal, wat een mooi gebaar van de meiden, en de kaart, het kan niet toepasselijker. Groet Nelleke