analytics

maandag 3 april 2023

opening van 'the shop'

Dag bloggers,

Hadden jullie een fijn weekend? Wij hier wel hoor! Mijn weekend was gevuld met 3 kaartenvriendinnen... Vorig jaar hadden we al afgesproken om 'het weekend van de Art Specialy' zeker vrij te houden. We twijfelden toen al een beetje of we echt wel naar de beurs zouden gaan of gewoon een hobbyweekend zouden inplannen... En toen kregen we ineens te horen dat de beurs niet doorging dit jaar... En omdat we dat weekend toch al vrij gehouden hadden, was het logische gevolg dus dat we in mijn ateljee aan de slag zouden gaan... En nee, er zijn geen foto's van... Maar wel een heleboel creatieve resultaten die je later nog wel op onze blogs zal zien verschijnen. We kunnen wel stellen dat we elkaar enorm geïnspireerd hebben... 

De kaart die ik jullie vandaag toon, is er één die ik maakte voor een nieuwe bloemenzaak. Of laat ons stellen, een vernieuwde zaak. Er hangt een heel verhaal aan en daarvoor moet ik terug gaan naar mijn jeugd. 
Toen ik 13 was en verwoed verzamelaar van cactussen, wou ik graag een serre. Die mocht van mijn ouders in de tuin staan maar ik moest er wel zelf voor sparen. En zo kwam het dat ik ben gaan werken in een tuincentrum in onze buurt. Mijn serre kwam er al snel en de cactussen groeiden aan tot 450st. Het is daar ook dat ik mijn eerste man leerde kennen. Hij was een neef van de zaakvoerder. We zijn vrij snel getrouwd en samen met hem ben ik ook lang de weekend-diensten blijven doen en ik ben er gestopt toen ik zwanger was van mijn eerste dochter. 
Hij is daar ook altijd gebleven en werkt tot op vandaag nog steeds (ondertussen op zelfstandige basis) voor het bedrijf dat ondertussen al enkele keren doorverkocht werd.
De man die de zaak was begonnen, had drie zonen. De oudste begon na enkele jaren zelf een groot tuincentrum en die groeide uit tot een keten. De tweede bleef de zaak van zijn vader runnen en de derde is in het buitenland gaan wonen maar ondertussen ook al teruggekomen. Het is zijn zoon die de zaak van de grootvader uiteindelijk overnam en die is blijven bestaan tot januari dit jaar. Ondertussen is de serre helemaal afgebroken en op die plaats komen nu 8 woningen te staan. De bouw is al volop bezig. Raar om te zien, ik liep er al rond van mijn 13 jaar en nu is die helemaal weg... 
Maar... Die kleinzoon is ondertussen met zijn vrouw een nieuwe winkel begonnen: The Shop by atelier Van Gastel. Ze hebben ook een nieuw logo. 
Ik kreeg van Godelieve, hun tante de vraag om een kaart voor de opening te maken en dat werd deze... 



Ik had enkel deze foto van instagram en daar heb ik mijn kaart dus op geïnspireerd... 


En de kaart kreeg meteen een ere-plaats op een plank achter de toonbank... 





5 opmerkingen:

Creaellenknutselsite zei

wat een mooi verhaal wat heb je een mooi kaartje gemaakt nav alleen het logo, leuk weer met de droogbloemen erbij maar dit dit niet lastig om te versturen??
groetjes ellen

!neke zei

Super leuk !!!!
Groeten Ineke

Claudia's kaartjes zei

geweldige kaart. Zeer mooi.
Very nice card.
grtjs Claudia

Je kan mij nu ook vinden op You tube: https://www.youtube.com/channel/UCnlT4Rs1DfAZU_GLcM7Kx1g
https://claudiaskaartjes.blogspot.com/
http://creativesketchygirls.blogspot.be
http://girlzrebelchallenge.blogspot.com
https://girlzcreativecrafts.blogspot.com
https://girlzcreativechristmaschallenge.blogspot.com/
https://girlzmakesguyzcards.blogspot.com/

Sarah zei

Wat een mooi verhaal Nancy!
Je kaart vond ik heel mooi!
En zo'n knutselweekend is toch geweldig. Je geeft niks uit, krijgt een bom aan inspiratie van elkaar en je kan uitgebreid bij babbelen en als het dan toch in je atelier kan doorgaan, dan hoef je ook nergens heen, geen file stress , geen benzinekosten.... Helemaal geslaagd dus! X

GerJanne zei

Nou wat leuk! Moi verhaal en de kaart meteen achter de kassa!
Dan heb je eer van je werk.