analytics

dinsdag 16 augustus 2022

moederdag

Dag bloggers,

Ben ik door al de drukte gisteren toch helemaal vergeten om een bericht te plaatsen zeker! Op 15 augustus is het hier in België een officiële feestdag - Maria Hemelvaart. Maar in Antwerpen is dit de 'echte moederdag'. Wij vieren meestal de 2 wel een beetje. Maar toch wel meer die in augustus dan de moederdag in mei. 

En dan is het hier elk jaar weer opnieuw mosselfeest. Dan komen mijn mama en mijn 2 schoonmoeders eten, samen met de kinderen die kunnen. Gisteren was schoonmoeder 2, moeke er niet bij omdat ze met haar dochter nog was gaan kamperen. Ja hoor, die kranige 80-er ging nog mee in een tentje... Schoonvader, Vake was er wel bij. Mijn eerste schoonmoeder, de bomma, was er voor het eerst bij zonder bompa. Daarom had ik mijn schoonzus mee uitgenodigd. En dat vonden zij beiden fijn. En mijn eigen mama, oma, was er zoals steeds zonder haar vriend, opa Stanny. Want die zijn kleinzoon is ook jarig op 15 augustus en dan gaat hij daarmee eten, samen met zijn schoondochter en de vriendin van de kleinzoon. 
Mijn 4 kinderen met Eva en Noah en dochter Jolien en vriend Bart waren er ook. Wij zaten uiteindelijk toch met 14 aan tafel waarvan 10 man met mosselen, 2 met steak en Eva en Noah met kippeboutjes... Het was een hele bedoening... Maar het eten was lekker en het gezelschap heel fijn. Iedereen is weer blij naar huis gegaan en daar doen we het voor hé! 

Vooraf maakte ik al een moederdagkaartje voor Godelieve. Zij kreeg dit van haar dochter met man en kinderen. 

Papier: Bazzil en Action
Tekst: Lawn Fawn
Potje: Lawn Fawn
Schudhartjes
Echte bloemetjes: Gipskruid, dat droogt nog vanzelf...


Ik maakte voor mijn mama en 2 schoonmoeders ook 3 kaarten, voor alle 3 dezelfde en bijna zoals hierboven maar die ben ik gewoon vergeten te fotograferen. Straks of morgen zet ik de foto hier zeker bij... 

Eva maakte voor haar mama deze kaart. Ze koos zelf het papier en de kleuren. Ze sneed zelf alles uit en met wat hulp op het recht te kleven, deed ze dit ook zelf. Mama Caroline was dan ook super blij. Zoals steeds verstopt Eva haar kaart hier ergens en dan moet Caroline het gaan zoeken met de aanwijzingen warm-koud... Altijd wel grappig... 


En dan kreeg ik net voor de middag nog een berichtje van nichtje Sofie. Of ik thuis was en even tijd had... Euh ja...  Of ze dan mocht langs komen om voor haar mama een kaartje te maken want ze had er niet aan gedacht om er één te kopen... Ha ja... Ik sprak met haar af dat ze om 14u langs kon komen. Gelukkig heb ik steeds nog wat klaar-gesneden pakketjes van workshops liggen. Met een aangepaste tekst, maakte zij dit kaartje en zo kon ze even later opgelucht naar huis... 


Er volgen straks of morgen dus nog wat ontbrekende foto's. Kom gerust nog een keer terug kijken... 

En het kado dat ik van mijn kinderen kreeg, zien jullie donderdag, samen met de kerstkaart... Kom zeker kijken want het is geweldig!! 




4 opmerkingen:

Caroline Cards zei

Mooie kaartjes en wat fijn dat jullie zo'n gezellige dag hebben gehad!
Sofie heeft ook een heel mooi kaartje gemaakt.
Groetjes, Caroline

Claudia's kaartjes zei

Tof kaartje,

Ja hier hebben we ook moederdag gevierd gisteren
Je kan mij nu ook vinden op You tube: https://www.youtube.com/channel/UCnlT4Rs1DfAZU_GLcM7Kx1g
https://claudiaskaartjes.blogspot.com/
http://creativesketchygirls.blogspot.be
http://girlzrebelchallenge.blogspot.com
https://girlzcreativecrafts.blogspot.com

Creaellenknutselsite zei

wat een mooie kaartjes met de leuke potjes heb je gemaakt, leuke kleurtjes en details
wat gezellig zo met zijn allen eten wat een feest is dat
en wat een mooi kaartje heb je met nichtje Sofie gemaakt
groetjes ellen

GerJanne zei

Oh heerlijk te lezen van al die familieleden van familieleden van familieleden! Hihihi... op het laatst ben ik de draad een beetje kwijt, maar wat blijft hangen is dat het een groet gezellige warme boel is bij jullie!
En de kaartjes zijn mooi! Ik bedoel dus ook die van Eva en Sophie.