analytics

vrijdag 25 augustus 2023

een grote kaart voor juf Lut die met pensioen ging

Dag bloggers,

Net voor het einde van het schooljaar mocht ik een bijzondere kaart maken. Juf Lut ging met pensioen en kreeg van haar collega's een heel speciaal cadeau. Nu moet je weten dat ik die Lut ook al meer dan 30 jaar ken want het is een kleuterjuf die op de school werkte waar mijn eigen kinderen ook 16 jaar op school zaten. Mijn oudste dochter is nu 35 en zij ging er van haar 2,5 jaar naar de kleuterklas. 16 jaar later is mijn jongste er vertrokken na het 6de leerjaar, dus ik ken de leerkrachten daar goed. Zeker omdat ik jaren ben gaan helpen bij verschillende gelegenheden. Ik ging mee pannenkoeken bakken met grootouderfeesten, zorgde mee voor de kostuums bij de schoolfeesten en heb zelfs voor het jubileum van de directeur geld ingezameld voor een ballenbad en we zijn dat daar ook mee gaan installeren. Aan de school is ook een internaat verbonden en vroeger woonden daar tijdens het schooljaar ook heel veel schipperskinderen. Daarom was dat ballenbad een mooi cadeau. Ondertussen is het ook alweer verdwenen maar we zijn ook zo veel jaren verder... 

Dus juf Lut ging met pensioen en kreeg van haar collega's de 'Love-sjaal' , een ontwerp van Delphine Boël. Zij is de buitenechtelijke dochter van onze vorige koning Albert en halfzus van onze huidige koning. Het is een heel gedoe voor haar geweest om erkenning te krijgen. Er zit ook een boodschap achter die sjaal. 
Een aantal jaren geleden hebben ze met de hele school 'thema kunst' uitgewerkt. Delphine had toen net die Love-kunstwerken gemaakt. Lut heeft ook altijd erkenning gegeven aan kansarme kinderen, die hebben ook altijd een plaats gekregen in haar hart. Daarom hadden ze gekozen om die sjaal voor Lut te kopen. Ze wilden graag deze symboliek op de kaart. Vandaar dat deze vraag aan mij gesteld werd omdat ze wel wisten dat ik daarmee aan de slag zou kunnen gaan. 

En dit is het geworden...  Het mocht een (hele) grote kaart worden. Nu dat mogen ze mij wel vragen... Het werd een hele grote kaart... (1,20m x 15 cm)
Ik heb er dan ook 7u aan gewerkt. Ik maakte vooraf voor elke leerkracht een label waarop ze nog een persoonlijke boodschap konden schrijven... En deze verwerkte ik mee in de kaart...
Ik vond de sjaal online en drukte hem verschillende keren af. Deze gebruikte ik dan als achtergrond en ook om de letters uit te snijden. 
Tja... eerlijk? Ik ben best trots op deze kaart. Blij dat ik deze opdracht mocht uitwerken... 







En omdat deze niet in een omslag paste, vond ik dit bijzonder leuke tasje om ze in te steken. Het paste net...





5 opmerkingen:

Creaellenknutselsite zei

wat een mooie kaart met al de leuke bosschappen van de leerkrachten erin verwerkt wat een werk om het er allemaal op en in te krijgen, leuk om hem in een tasje te doen past precies
groetjes ellen

Diny zei

Wow....dat heb je SUPER GAAF gemaakt Nancy.....wat ontzettend leuk gedaan!
Groetjes Diny

Colien zei

Wow, wat een mooie en persoonlijke kaart! Heel tof gemaakt en het tasje is een gave toevoeging!
grtz Colien

Nancy Soetaert zei

Waw, da's wel heel tof gemaakt!
Groetjes
Nancy

marian zei

Dat was wel een hele speciale opdracht die je kreeg en wat heb je die bijzonder goed uitgevoerd. Wat een geweldig leuk idee om er al die labels in te verwerken. Ja, super mooi.
Groetjes van Marian.