analytics

maandag 20 april 2020

Blijf in je kot - kaart wordt poster - leuke verrassing!

Dag bloggers,

Vandaag is het een beetje feest... Mijn oudste dochter is jarig en da's voor mij ook altijd wel een beetje feest, want het is mijn mama-verjaardag... haha!! Een eerste kind maakt je ook voor het eerst mama en dat is toch best een hele gebeurtenis, niet? Straks gaan we dit toch wel vieren, zij het veilig en vanop afstand...

Ik maakte enkele weken geleden een serie 'Blijf in je kot'-kaarten...
Wel, dat doen we nog steeds...

Ik ben vooral trots op mijn mama en haar vriend die echt niet buiten komen... Heel af en toe maken ze vroeg in de ochtend een kleine wandeling, maar dan alleen wanneer er zo goed als geen volk buiten is... Verder komt ze nergens. Wij doen allemaal boodschappen voor hen, dus kunnen ze zich echt binnen houden. Haar vriend doet kleine klusjes... zo heeft hij voor ons al 2 triptraps (kinderstoelen) afgeschuurd en is deze aan het schilderen. Hij vijlt van al mijn snijmallen de scherpe randjes af en mijn mama draait alles door de cuttlebug voor mijn workshops... Super toch? Oh, wat wil ik ze hiervoor heel graag nog eens een knuffel geven... Maar we blijven braaf en hebben geduld! Ik ben zo blij dat al onze ouders en schoonouders nog thuis wonen en ze zich allemaal veilig kunnen houden! We hebben toch maar mooi 6 kranige 80-ers... (ok, nog ééntje eind 70...)

Dus... Ik maakte 'Blijf in je kot'-kaarten en verstuurde ze naar een heleboel mensen.
Nu heeft ons plaatselijk copy-center, Quick Copy (waar je kan printen en copieren) (https://www.facebook.com/QuickCopySchoten/) een ludieke actie voor kunstenaars. Ze zijn gesloten, maar werken nog wel bestellingen af (zoals geboortekaartjes en dringend drukwerk). En gedurende de hele corona-crisis willen ze iets leuk doen voor creatievelingen. Als je een eigen ontwerp digitaal doorstuurt, kiezen ze elke dag 3 ontwerpen uit. Die mogen dan 's avonds een pakketje ophalen. Dat bevat 10 A3-posters en 50 kaartjes.
En wie mocht er vorige vrijdag zo'n pakketje ophalen? Juist...

Zotjes toch, hoe een handwerk-kaartje plots een poster wordt...


De posters zijn ondertussen verdeeld en hangen al aan ramen te schitteren...
Fijn toch?



Ik maakte de kaart voor de gelegenheid wel op A6-formaat, dat was wel een vereiste. De vierkante versie kon niet...


Hieronder zien jullie de eerste serie nog een keer...





En dit alles is begonnen met mijn KKT-kaart van vorige maand... 
En dat naar aanleiding van een uitspraak 
die onze minister van volksgezondheid deed... 





5 opmerkingen:

GerJanne zei

Gefeliciteerd met je oudste dochter! En hoe lang ben jij nu al mama? Ook gefeliciteerd!
De poster en kaartjes zijn tof. Mooi idee van de quick shop!
Het zijn ook stuk voor stuk mooie kaarten!

Anita van Deur zei

Gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter. mooie posters, en wat knap van je mama en haar vriend.
Fijne dag.

Nicole Parmentier zei

Proficiat met je dochter! Een rare verjaardag maar hopelijk komen er nog heel veel feestjes om het goed te maken. Hoe stoer om je eigen poster overal te zien hangen! Het ziet er wel heel vrolijk uit met dat geel!

Enny zei

Wauw Nancy, proficiat met je ontwerp, dat nu overal te zien is ! En proficiat met je dochter ! Wat een geluk, dat je oudere familie nog veilig en gezond is in deze tijden. Groetjes, Enny

Sarah zei

Dat is geweldig!