analytics

vrijdag 5 april 2024

Wij zijn zo blij - slinger met varkentjes...

Dag bloggers,

Ik had het jullie beloofd, vandaag zou er een projectje volgen met een verhaaltje bij... We gaan terug naar de dag van kerstavond, 24 december 2023... 
Op zaterdag is het markt in onze gemeente. Jaren geleden heb ik ook op de markt gestaan met bloemen. Ik begon erg jong als weekendhulp en ben dit blijven doen tot mijn oudste dochter is geboren. Ik ging vroeger ook al met mijn grootmoeder naar de markt en ken onze groenteman Fred al heel erg lang. Mijn grootmoeder kocht al groenten bij zijn vader, denk zelfs ook bij zijn grootvader. Ondertussen staan zijn zoon en schoondochter en zelfs de oudste kleindochter en haar vriend al mee op de markt. 
Nu ga ik elke zaterdag naar het groentekraam maar ook naar zijn overbuur, slager Geert en zijn vrouw Martine die varkensvlees en charcuterie verkopen. Daarna nog naar het viskraam, de kaasboer en het kippenkraam. Op zo'n klein half uurtje heb ik dan al mijn boodschappen en zijn we weer weg. 
Toen ik zelf op de markt stond in onze gemeente stonden wij net over Fred, de groenteman. En nu, zo'n 35 jaar later staat slager Geert op diezelfde plaats. 
Maar het is dus 24 december en Geert zegt dat ze de volgende 2 zaterdagen vakantie hebben. Ik wens hen nog een fijn verlof en zeg dat het goed is dat ze er met de feestdagen even tussenuit gaan. Later verneem ik dat de brave man diezelfde dag nog onwel is geworden en dat hij de kerstvakantie in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Het was zelfs zo ernstig dat een ingreep nodig was, ergens in januari. Via Fred werd ik week na week op de hoogte gehouden van Geert zijn toestand. En die zag er niet goed uit. Er was zelfs sprake van dat hij pas in juni terug naar de markt zo kunnen komen. Maar even later kwam er beter nieuws. Geert en zijn mensen zouden op 8 maart terug starten. Hij voelde zich er helemaal klaar voor. 
Omdat ik geen adres had van Geert, had ik ook geen kaart kunnen sturen. Maar ik had wel zijn gsm-nr gekregen van Fred en had al een paar keer een lief bericht gestuurd. Geert zelf liet de avond ervoor ook weten dat hij er die 8ste maart terug zou zijn. En wij waren blij... 
Toen ik het goede nieuws vernam, ben ik in mijn ateljee aan de slag gegaan. Ik wou toch wel iets speciaal doen en maakte een vlaggenlijn met wimpels. Over de tekst heb ik even moeten nadenken. 'Welkom terug' vond ik nogal raar om op te hangen. Dus maakte ik ervan: 'Wij zijn zo blij'. Met de varkentjes van Marianne Design er bij werd het een erg leuk projectje. 
Ik ben met manlief 's morgens vroeg Eva en Noa gaan ophalen want zij zaten mee in het complot. Zij kennen Geert en Martine erg goed en gaan altijd graag mee naar de markt op zaterdag. En zij gingen de slinger afgeven. 
Er volgde veel bekijks en Oooh's en Aaah's en geweldig leuke reacties. Geert en Martine vonden het geweldig! Zo zelfs dat de slinger nu al 3 weken in hun kraam hangt. 
Ik laat hieronder de foto's voor zich spreken. 













Foto gemaakt door Martine toen Eva en Noah met de slinger voor het kraam stonden... Ze vonden het geweldig!! 



Foto doorgestuurd gekregen door Geert zelf. Slinger hing er week 2 nog steeds... 


Foto gemaakt door zoon Yannick na de 3de week. Slinger hangt nog steeds in het kraam en Geert is nog steeds gelukkig! 


En hier zien je waarom het lintje wit-groen geruit is... Haha, Martine had het meteen door... 


7 opmerkingen:

Jantine zei

Wat een geweldig verhaal, Nancy, op alle fronten, maar bovenal dat Geert weer terug op de markt is!
Superleuke slinger.
Groetjes
Jantine

marian zei

Wat een geweldig project heb je weer gemaakt voor deze speciale gelegenheid. Wat een super lief idee. En ook een prachtige slinger geworden.En zeer gewaardeerd , zo las ik.
Groetjes van Marian.

GerJanne zei

Wat een mooi verhaal! En de slingers is een schot in de roos geweest! Wat een leuke foto's zijn het allemaal! EN dat groen met wit.... perfect detail!

Nelleke zei

Nou weet ik niet of ik al gereageerd had,ik denk het niet, vanmorgen al wel je bericht gelezen. Wat heb je en prachtige creatie gemaakt zeg. Zo gaaf ook dat het gewoordeerd wordt hè. Daar doe je het toch ook voor. Groetjes Nelleke

Nancy Soetaert zei

Fantastisch toffe verrassing voor de slager!

!neke zei

Helemaal top dit !

Creaellenknutselsite zei

Wat een geweldig verhaal, fijn dat Geert weer terug op de markt is!
Superleuke slinger.
groetjes ellen