analytics

dinsdag 15 november 2022

Patrick en Inge getrouwd

Dag bloggers,

Vannacht ben ik om 3u wakker geschoten. Ik hoorde het geluid van mijn gsm. Man, als er nu iets is wat ik echt niet leuk vind, is dat die in het midden van de nacht afgaat want dat betekent meestal niets goeds... Soms krijgen we oproepen van de BIN in het midden van de nacht. BIN is hier in België een Buurtnetwerk waar burgers mee uitkijken en verdachte situaties melden. Zo gebeurt het dat er inbraken zijn of pogingen tot... En dan belt de BIN met een politiebericht naar alle aangesloten leden in de buurt om te melden dat er moet uitgekeken worden naar verdachte personen... Ook vermiste personen worden hier zo doorgegeven. Als dat in het midden van de nacht gebeurt, is het toch altijd wel even schrikken. OK, je kan je gsm ook gewoon beneden laten of uit zetten. Maar ik heb kinderen die alleen wonen en ik wil toch steeds bereikbaar zijn als er iets met hen is. 
Maar vannacht dus... blijkt dat manlief het geluid van zijn wekker op zijn gsm hetzelfde is als mijn beltoon. En het was dus gewoon zijn wekker die afliep... Pffff... Ik was echt helemaal in paniek. En dan slaap ik dus niet meer hé... 
Dus ben ik een uurtje later maar uit bed gekomen. En heb al een aflevering van mijn serie gezien. Die was ergens deze zomer gewoon gestopt met opnemen. Afgelopen week had ik dus een weekje verlof. Maar omdat ik ziek was, heb ik veel op de zetel doorgebracht en zo heb ik 90 afleveringen gezien. Tja, ik had enkele maanden achterstand. En toen waren de afleveringen op tv op. De oude dan toch want 2 weken geleden ben ik terug beginnen opnemen. Zoonlief zei dat ik de andere wel online kon terugvinden, hij zou me dit wel uitleggen... Wel, ik heb ze gisterenavond zelf gevonden en heb er meteen één gezien waardoor ik dus te laat in bed lag. En nu te vroeg op en alweer een aflevering gezien. Ik heb er nog zo'n 90 in te halen... Tja... 
En vandaag moet ik op cursus. Er gaat koffie zijn dus ik zal wel wakker blijven... ;o) (want ik drink eigenlijk nooit koffie!)

Mijn kaart dus... Daar is niet zo veel over te zeggen. Deze huwelijksuitnodiging was een lange smalle kaart met aan de rechterkant een foto van het stel. Die heb ik niet mee gefotografeerd. En de namen stonden op de achterkant, dus ben ik ook niet 100% zeker dat de dame in kwestie Inge heet maar ik noem haar nu maar zo. Verder stond er enkel deze cirkel op de kaart en die heb ik dan nagemaakt. En meer kon dat niet zijn. De gevers waren alvast tevreden... Als ik voor mezelf 1 kritisch puntje heb, misschien had ik getouwd in het Engels moeten zetten. Dat zag ik zelf maar achteraf. Maar ik plak mijn letters altijd stevig vast dus kon het niet veranderen. 
En als je nu denkt dat zo'n kaarten snel klaar zijn, dan vergis je je want het is steeds een heus werkje om de juiste maat letters te vinden en zeker om de schikking juist te hebben in de goeie verhouding met het origineel en om ze zo juist mogelijk te kleven. Ik beschik nu eenmaal niet over een scan-en-snijmachine dus doe het steeds men mijn assortiment alfabet-snijmallen in voorraad. En wil ook altijd het origineel zo goed als mogelijk benaderen. De initialen van het koppel heb ik bewust uitvergroot. Ik kon ze ook in een maat kleiner maken maar vond dit beter. Aan jullie om te oordelen of het geslaagd is...




5 opmerkingen:

Angelique zei

Bah, al zo vroeg wakker maar je hebt toch nog wat gerust voor de tv. Mooi hoe je de trouwkaart namaakte, ik snap wel wat je bedoeld met getrouwd in het engels maar tegenwoordig wordt alles door elkaar gebruikt. Gelukkig dat je weer wat opgeknapt bent. Succes op de cursus.
lieve groetjes Angelique

Creaellenknutselsite zei

balen dat je vannacht wakker schrok van de wekker je bent dan meteen uit je doen herken dat gevoel gelukkig niks aan de hand
wat een mooi persoonlijk kaartje ik vind het niet misstaan hoor de tekst in het nederlands, netjes hoor hoe je zo recht krijgt ik heb ook niet zo'n machine en doe het meestal gewoon langs de liniaal
groetjes ellen

Bernadet zei

Ik kwam toevallig hier op je blog en moest even zeggen dat ik dit een supermooi cas kaartje vind Nancy!
Ik snap dat je je telefoon meeneemt naar bed. Doe ik ook sinds een paar jaar, nadat we midden in de nacht gebeld werden dat mijn moeder op sterven lag en 3 jaar geleden werden we midden in de nacht gebeld met het verschrikkelijke nieuws dat onze eerste kleinzoon van net 2 weken oud overleden was. Dus hier gaat ie altijd mee naar bed.

GerJanne zei

Pfffffff..... dat is dan wel heel vroeg! Ik neem mijn telefoon ook altijd mee voor het geval mijn ouders ons willen bellen of zo. Maar alleen de beltoon, geen meldingen van appjes en sms etc.
Je kaart is geweldig!
Ik ben eindelijk toe gekomen aan je kaart waarvan je me delen opstuurde om ze in elkaar te zetten. Ik heb die stans niet, maar weet nu hoe ik hem gewoon kan snijden en maken en dat is me toch leuk! Dank je wel nogmaals!

Sarah zei

Dat is een inhaalslag tv kijken, maar als jij niet ziek bent,heb je geen tijd om voor de buis te hangen. Wat een korte nacht.
Geslaagde kaart x