analytics

woensdag 31 oktober 2018

Olifantenkaarten voor Elephant Haven

Deze post blijft tot eind oktober bovenaan staan. Voor de kaart van de dag, scrol je even verder naar onder...

28-10-18
Wat een creatief weekend hebben we gehad! Zo veel workshoppers die er zin in hadden en zo veel creativiteit op 4 dagen tijd... Ik heb er van genoten. Ok, 't waren vooraf best wel zware weken... Nog een olifant, nog een extra kaart, oeps, niet alles gedaan gekregen wat ik wou... Maar toch... 55 voorbeeldkaarten waaruit jullie konden kiezen... 2 workshopdagen met 3 opgelegde kaarten die niet 1 maar 2 keer gemaakt werden... Toch best wel doorwerken geblazen... En dan... een hele zaterdag en een hele zondag... Van 9u tot 17u. Sommigen een halve dag, de meesten onder jullie een hele dag... Chapeau! Allemaal voor 'het goede doel'... 
Maar 't was plezant, dat vond iedereen... 
En dan... Wat is nu het resultaat? Daar was iedereen wel benieuwd naar... Op dit moment, en we mogen nog steeds spreken van een tussenstand omdat ik weet dat er nog olifantjes in de maak en onderweg zijn...
Momenteel staat de teller op 422 kaarten! En die gaan we allemaal beginnen verkopen vanaf 1 november. Willen jullie er snel bij zijn, geef dan een seintje wanneer je wil langs komen. Reserveren kan ook al, stuur dan maar een mailtje met welke je graag wil. Van enkelen zijn er heel veel, anderen zijn dan weer uniek en daar is er maar ééntje van... Maar er is keuze genoeg!! Iedereen zal wel en olifantje naar zijn zin vinden... 

21-10-18
Dit weekend was het opendeurweekend bij 'in 't Woefke'. Ik was er het hele weekend en werd verrast door een aantal mensen die pakjes met kaartjes bij hadden. Dankjewel Martina, Enny, Myriam, Francine en Sarah voor de super mooie kaarten! Het was een leuke verrassing!!
Ook super dat velen enthousiast waren en dat er nog enkelen beloofd hebben om thuis nog kaarten te maken... 

19-10-18
Vandaag zat er weer een pakketje kaarten in de brievenbus! Dankjewel Els (Creatiels) om het helemaal tot hier te brengen!

07-10-18
Onze website is actief en er is een mail vertrokken naar vrienden en geïnteresseerden. We zijn nu echt van start gegaan...
Ga zeker eens een kijkje nemen op: http://olifantenkaarten.weebly.com

28-09-18
En weer is de collectie aangegroeid met 10 olifantenkaartjes. Dankjewel Enny om ze 'in onze brievenbus' te willen komen steken. 

25-09-18
Gisteren zat er weer een olifantje in de brievenbus. Dankjewel Margo! De teller van de ontvangen kaartjes staat nu al op 34!

21-09-18
Joepie, vandaag alweer een pakketje in de post! Dankjewel Lutgarde voor de 10 leuke olifantkaarten die je maakte!
Ook Maries gaf me vandaag weer 2 lieve olifantjes mee! De collectie blijft groeien!

19-09-18
Vandaag zat er een pakje bij de post! Een set labels en 2 kaartjes van Francisca! Super hoe ze beginnen binnen te stromen... En het is nog niet eens oktober... 

17-09-18
Weer een set kaartjes gekregen. Deze keer van Sandrine. Fijn, de collectie wordt groter

16-09-18
Zelf heb ik nu al 30 voorbeelden voor de workshop gemaakt. Ze vallen in de smaak... 

15-09-18
De kaartjes beginnen binnen te komen. Dankjewel aan Martina, Inge en Maries, Chantal en Margo voor jullie bijdrage!

12-09-18
En we zijn gelanceerd. Zonet heb ik onze actie op de www.dewarmsteweek.be geregistreerd...

Ondertussen wordt er gewerkt aan een pop-up-website waarop jullie binnenkort alles kunnen volgen...


28-08-18
Dag bloggers,

Het idee is al meer dan een jaar aan het rijpen en eindelijk is het zo ver...
Hier komt een mededeling en een oproep.

Olifantenkaarten voorHallo sympathisanten, dierenvrienden, creatievelingen,
Meer en meer Europese landen voeren  een verbod in van wilde dieren in circussen. De olifanten terugbrengen naar hun land van herkomst is niet altijd mogelijk.
‘Elephant haven’ biedt olifanten een plaats aan om met pensioen te gaan.
Toen Antwerpenaren Sofie en Tony enkele jaren geleden hun hebben en houden hier allemaal verkochten om in Frankrijk hun droom achterna te gaan, ontstond bij mij het idee om voor hen iets te doen. Ze hebben beiden jaren in de Zoo van Antwerpen gewerkt en Tony was er olifanten-verzorger. Sofie is een nicht van vrienden. Ik kende haar zelf nog niet, maar had meteen sympathie voor het project dat ze wilden opstarten.
Het hele project kwam tot leven met sponsoring en giften. En dat is waar ze tot nu toe nog steeds mee werken.
Omdat ik al jaren kaarten maak en olifanten zo’n leuk onderwerp zijn om mee te werken, kwam ik op het idee om voor hen een collectie olifanten-wenskaarten te maken.
En omdat ik zowel online als in levende lijve al een heleboel creatieve kaarten-makende vriendinnen en workshoppers heb, wil ik mijn idee wat breder uitwerken.
Het plan is dus om via workshops en oproepen tegen eind oktober zo veel mogelijk olifanten-kaarten in alle stijlen en kleuren te verzamelen die dan achteraf ook verkocht gaan worden ten voordele van dit project. Streefdatum om alles verkocht te krijgen is de laatste week van december omdat 'Elephant Haven' één van de doelen is bij ‘Music for life’, de warmste week van Studio Brussel, dat iedereen wel kent.
De kaarten die niet verkocht geraken, worden achteraf aan Tony en Sofie overhandigd zodat zij die zelf op hun marktjes en standen zelf kunnen verder verkopen.
Meer info over elephanthaven kan je vinden op hun website.

Meer info over onze actie kan je blijven volgen op mijn blog.

Wil je graag hieraan meewerken op één of andere manier, stuur me dan gerust een mailtje. Je vindt de mailknop rechts bovenaan op mijn blog.
Hulp op het workshopweekend op 27 en 28 oktober of mee komen kaarten maken kan!
Of je kan thuis één of meerdere olifantenkaarten maken en ze opsturen. Als je me mailt, geef ik mijn adres door.
Alvast dank aan iedereen die een steentje wil bijdragen...

Olifantengroeten,
Nancy

10 opmerkingen:

 1. Ik heb van elefantheaven ook al eens gehoord op radio Nostalgie.
  Die steun ik graag. Kaartjes met olifantjes die zijn leuk om te maken. Je adres heb ik, maar ik kan er ook naar t woefke brengen als ik daar in de buurt ben...x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Sarah,
   Da's leuk. Uiteraard mag je jouw bijdrage bij Inge afgeven... Die doet mee aan het project!
   x
   Nancy

   Verwijderen
 2. Heb wel een paar leuke olifanten en wil graag enkele kaartje bezorgen. Meehelpen op het workshopweekend zie ik wel zitten, met alleen mijnj agenda hiervoor raadplegen en die heb niet mee op verloof. ik laat je nog iets weten na 9 september.
  Groetjes
  Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Els,
  Laat maar horen. Kaartjes opsturen mag altijd...
  x
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alvast een dikke merci aan iedereen en vooral aan Nancy voor deze leuke actie ! We zijn nu aan de bouw van de olifantenstal bezig. Uw steun zal een grote hulp zijn. Dankzij jullie kunnen we een goede oude dag aanbieden aan de olifanten die nr EHEES gaan komen. Lieve groetjes x Sofie&Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke actie Nancy. Ik ga wat kaarten met olifanten maken. Heb de super leuke Safari set van Hero Arts in huis. Prima voor dit doel. Ik houd je op de hoogte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Nancy
  ik verzamel mn olifantenkaartjes alvast voor je hoor !
  Groetjes
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, 422 kaarten al, super ! Als die allemaal verkocht geraken, wordt het een succes ! Ik heb er ook alweer 7 klaar.... :) Groetjes, Enny

  BeantwoordenVerwijderen