analytics

woensdag 1 maart 2023

Kaarten-kaart voor Hans die 80 werd

Dag bloggers,

Hoplà! Februari zit er al weer op, wat gaat het snel! We zijn gisterenavond dan ook volop plannen beginnen maken voor de aanleg van de tuin. Na 20 jaar verbouwen is die er echt aan toe om een keer onder handen genomen te worden. Er komen spannende weekends aan want we willen alles voor Pasen klaar hebben... (en er is werk aan! - en ik heb helemààl geen groene vingers!)

Ik had het gisteren beloofd, er zou vandaag nog een derde verjaardagskaart komen. Deze ging naar Hans. Ik ken hem eigenlijk al vrij lang maar wist helemaal niet wanneer hij jarig was. Hij en zijn vrouw zijn de bovenburen van dochter Laura (en die woont dan weer boven mijn mama). Maar zij zijn ook nonkel en tante van mijn theatervriendin Anja, waarmee ik al jaren samen in het bestuur zit. Dubbele kennis dus... 
Als ik op zondag bij mijn mama met de broodjes langs ga, parkeer ik altijd achter het appartement. Zij zijn ook altijd vroeg wakker en staan dan al klaar om te zwaaien vanop de tweede verdieping... Fijn toch! 
En toen zij met de buren in januari op het verjaardagsfeestje van buurvrouw Marina (zie kaart van gisteren) waren uitgenodigd, zei Hans heel fier dat hij in december 80 jaar geworden was. En dat verdiende dan wel een 'uitgestelde' verjaardagskaart in januari. Tja, als we het niet vroeger weten, kunnen we ze ook niet vroeger maken hé? 
Laura en ik gingen ze op een avond afgeven bij hen thuis en ze waren toch wel heel aangenaam verrast. En ik was blij dat ik eindelijk mijn speelkaarten-schudspul had kunnen gebruiken want Hans was samen met zijn broer een verwoed bridger. Ik weet niet of hij nu nog kaart, ik neem aan van wel maar zijn broer (de vader van mijn vriendin) is een tijdje geleden jammer genoeg overleden. Greta, de vrouw van Hans, vond dat schudspul trouwens geweldig, ze moest er echt mee lachen... Fijn toch, dat kaarten zo vrolijk onthaald worden... 



2 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Toffe kaart voor Hans! Fijne dag.

GerJanne zei

Ah... jij ook een kaart voor een Hans! Deze is wel heel leuk en dat schudmateriaal is ook gaaf. Zeker leuk als je kaarten zo enthousiast onthaald worden!