analytics

vrijdag 1 september 2017

Stan

Dag bloggers,

Ik had het maandag al gemeld... De eerste van de 3 baby's is geboren... Stan kwam op zondag 10 dagen te vroeg maar dat was maar goed ook want in de buik van zijn mama was echt niet veel plaats meer en hij was toch 51 cm en woog 3,528 kg.

We gingen maandag op visite en namen dan ook meteen alles mee wat er de laatste maanden door onze handen is gegaan.
De mama van Stan maakte zelf de kaartjes mee en heeft hierdoor een nieuwe hobby ontdekt. Fijn als mama's zo creatief zijn en mee komen helpen...

Omdat er wel een betekenis in het kaartje zit, zal ik jullie even wat verduidelijken. Papa Yves is Belg en mama Nhung is Vietnamees. Zij zijn de nonkel en tante van onze Vietnamese gasten van deze zomer.
Omdat de Chineese horoscoop dit jaar in het teken van de haan staat, wou de papa graag een haan, maar dan wel in de Belgische kleuren en met de gele ster uit de Vietnamese vlag er bij. En zo kwamen we tot dit ontwerp. Mama Nhung vond dat allemaal ok en maakte dan ook een heleboel haantjes...


Nonkel Jan die peter is, wou dan graag over de doopsuiker beslissen en hij kwam met het idee af om kleine flesjes te vullen met amareto.
Daar ontwierp onze jongste dochter Jolien dan de etiketten voor.


Omdat niet iedereen dol is op flesjes, vonden we dat er ook nog doopsuiker moest zijn. Daarvoor deze doosjes.


En voor de allerkleinsten hebben we dan nog snoepzakjes gemaakt.


Nog enkele snoeppotten voor het werk van papa en peter
en zo kwamen we tot dit mooie geheel. En zo past ook deze keer weer alles bij elkaar!


In plaats van een kaart om te feliciteren, ook deze keer weer een aangepaste vlaggenlijn. 
Manlief maakte ook nog een rekje met kleine kistjes op elkaar om alles mooi in te presenteren... En ik stempelde zijn naam op enkele houten kistjes van de groenteboer om alles weer in te leveren. Die kistjes worden steeds blij onthaald door de ouders en kunnen achteraf in de kinderkamer gezet worden met leuke spulletjes in. 
En tot slot nog een paar leuke foto's van Stan, ééntje met mama en papa en ééntje met mezelf... Toch altijd leuk om zo'n kersvers babietje te mogen knuffelen!Op ons kado moesten zij nog even wachten en omdat we het pas dit weekend kunnen gaan afgeven, kan ik het ook nog niet tonen. Dus moeten jullie ook nog even geduld hebben tot volgende week!

Fijn weekend allemaal en tot maandag met alweer een kaart en een taart...
6 opmerkingen:

 1. Prachtig Nancy!
  De kleuren zijn zo leuk, het grijs/bruin is een warme zachte kleur, en helemaal niet saai met de kleuren van de haan erbij. De symboliek erin is natuurlijk ook heel leuk!
  Leuk dat je hulp kreeg van de mama van Stan want het is toch weer een heel job geweest, als ik het zo bij elkaar zie staan. Mooi gedaan!
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig Nancy! Wat een mooi project weer. Leuk bedacht met die haan in Belgische kleuren. En bijzonder dat de kersverse moeder een nieuwe hobby heeft ontdekt. Stan is een prachtig jongetje!
  Groetjes,
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat prachtig zeg! En wat een werk om alles weer zo mooi te maken én zo geweldig op elkaar af te stemmen. Vind het Belgische kippetje helemaal leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als, 't is nen echte Vlaamsche Stan geworden dus
  Kristof gemaakt weer allemaal, mooi gedaan, zeker en vast dat ze tevreden zijn
  Grtjs Martina x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow wat ontzettend GAAF gedaan allemaal Nancy.....schitterend om te zien hoe alles zo mooi bij elkaar past!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi om zo 2 culturen samen te voegen, echt een super geheel. De haan in Belgische kleurtjes is leuk geworden. En wat geweldig hè om zo'n kleintje in je armen te houden?
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen