analytics

vrijdag 17 mei 2024

Kaart en Piñata voor het Lentefeest van Siebe en Mia

Dag bloggers,

Voor de nieuwsgierigen van het verloop van gisteren, alles is goed gegaan en heel ons team is verkozen. We kunnen weer 4 jaar verder. Voor de Nederlandse blogvriendinnen: Sociale verkiezingen gaan door in bedrijven van meer dan 50 werknemers. Zij hebben een ondernemingsraad en een CPBW (veiligheidscomité). Daarin zitten werknemers die om de 4 jaar terug verkozen moeten worden. Zelf ben ik secretaris van de ondernemingsraad en dat ook weer voor de volgende 4 jaar. En zo kunnen wij als werknemers het reilen en zeilen van het bedrijf en ook het toepassen van de veiligheid wat mee opvolgen. 
Voilà, nu zijn jullie weer een beetje mee. 

Vandaag heb ik een bijzonder projectje om te tonen. Enkele weken geleden was het lentefeest voor Siebe en zijn zus Mia. Mia is een zorgenkindje met een onzekere toekomst. Eigenlijk zou ze maar 4 jaar geworden zijn maar ondertussen is ze al 8. Siebe mocht zijn lentefeest doen en dat wilden ze dan meteen ook voor Mia. En ze hebben genoten. De mama van de twee was vroeger een goeie schoolvriendin van dochter Laura. Nu is ze collega van dochter Caroline en die ging samen met haar collega's naar het feest. Dochter Laura ging mee om alle kinderen te grimmeren. Dat kan ze omdat ze ook in ons theater de grimeploeg onder haar heeft. 
Dochter Caroline had met haar collega's geld opgehaald en dat wilden ze op een bijzondere manier geven. Dus kocht ze een piñata en vulde hem met het geld en véél snoepjes... Ze had me de uitnodiging vooraf opgestuurd met de vraag of ik een kaart wou maken. Toen ik hoorde van de piñata, wist ik meteen wat het zou worden. En ik nam mijn tijd ervoor. Dit is geen kaart die op een uurtje klaar was. Maar toen ik een foto kreeg met het gezichtje van Mia op toen ze de kaart zag, wist ik meteen weer waarom we dit zo graag doen... 


En oh ja... De Piñata op de kaart staat op een wobble, dubbel effect met het schudgedeelte...


Hier de kaart bij het kado... Was super blij dat ik het weer zo goed bij elkaar kon laten passen...


Hieronder de uitnodiging. Zwart, neonroze en blinkend goud, ik wou ze alle 3 op de kaart verwerken... Zo'n toffe kleurencombo!


En met toestemming van de fiere mama, hier wat sfeerbeelden:
Kijk toch, dat snoetje! 💗



Eva houdt hieronder de anderen hier even op afstand. Die mochten pas snoep gaan rapen als het geld opgeraapt was door het feestvarken... 

donderdag 16 mei 2024

elke donderdag een kerstkaart - schuddebuikje - koekenmannetje

Dag bloggers,

Donderdag is en blijft kerstkaartendag in blogland. Dus ook vandaag weer een kerstprojectje. Het is me nog steeds niet gelukt om een kaart voor de uitdaging te maken. Dat komt gewoon omdat we hier thuis zo aan het werk zijn. En omdat er een pak opdrachten op mijn tafel liggen die ook op tijd klaar moeten geraken. 
Dus ook vandaag krijgen jullie weer een schuddebuikje te zien. Na het vrouwtje van vorige week, vandaag een mannetje... Ook hij heeft weer zo'n wieltje achteraan om hem niet stuk te maken bij het leegmaken van de snoepjes. Zo kunnen ze ook steeds weer gevuld worden met ander lekkers. Wil je dat nog een keer terug zien, kijk dan zeker terug naar mijn post van vorige week


Vandaag zijn het bij ons op het bedrijf sociale verkiezingen. Ik sta zelf op de lijsten en vertrek zo meteen naar ons hoofdkantoor want ik ben getuige bij de telling. Dit voor de eerste keer. Ik kom zelf al op voor de 5de keer. Het wordt een gewoonte... 

woensdag 15 mei 2024

Eddy op pensioen

Dag bloggers,

Ik kan er niet aan doen, ze gingen met z'n 3-en op pensioen. Vandaag de kaart voor collega Eddy. Hij speelt een beetje vals, hij is net na zijn pensioen terug aan het werk gegaan maar bij een andere afdeling van ons bedrijf. Als gepensionneerde kan je blijven bijverdienen en dat wou hij graag. Hij werd bij ons toch mee gevierd en kreeg deze kaart. 


Hoe verlopen de werken hier? Het houten terras onder de nieuwe overkapping is zo goed als klaar, er moet enkel nog een houten boord rond zodat je de potten die het zwevend terras in evenwicht houden, niet meer ziet zitten. Noah van 4 vond het allemaal geweldig! Hij heeft geholpen met het terras, bracht planken aan, zette aansluitdopjes vast en klopte maar al te graag met de hamer zodat alles op zijn plaats bleef... Dat manneke kan enorm veel en ziet ook wat er moet gebeuren! Grappig wel!
De loungeset zou volgende week woensdag in de winkel aankomen zodat we ze donderdag of vrijdag kunnen ophalen. Dat is wel héél spannend, zo twee dagen voor het feest. 
Laura en Yannick hebben mee geholpen met het aanleggen van een strook grassen met worteldoek onder en boomschors erop. Caroline en Laura hebben de hekjes errond gezet. 
En Mathias, vriend van Elise heeft Walter ook geholpen met allerlei klusjes. Zijn vriend Robbe is de tuinverlichting komen plaatsen en komt waarschijnlijk dit weekend nog zoeken naar een kortsluiting in de tuinverlichting van de binnentuin. 
Manlief heeft gisteren het terras van de binnentuin al afgespoten met de Kärcher en ook al een deel van de verharding in de tuin. Daar staan nog spullen die weg moeten, dat doen we dit weekend verder. 
Laura en ikzelf hebben de grote tafel, bank en alle stoelen afgeschuurd en ontdaan van het groen dat er na de winter opzat en dit weekend doen we alle ramen (en dat zijn er veel!) van de binnentuin. Want die zijn na het afspuiten van het terras nu helemaal vies...
Dit weekend wordt er nog naar het containerpark gereden en gaan we houten spoelen die als tafeltjes gaan dienen, afschuren. Dan kunnen we die later nog behandelen want het is wel de bedoeling van die te houden zodat we leuke loungetafeltjes hebben. 
En zo geraakt het hier hopelijk allemaal klaar tegen volgende week vrijdag. Dan kunnen mijn mannen genieten van hun verjaardagsfeest. En wij verder ook van de zomer die er aankomt... 
Foto's volgen nog... 

dinsdag 14 mei 2024

Rudy op pensioen

Dag bloggers,

Ik had jullie verwittigd, dit zou een pensioen-week worden. Ook collega Rudy gaat op pensioen. Hij is nog wel zijn laatste dagen aan het werken momenteel maar werd ook meteen gevierd. 
Deze kaart ging naar hem. Hij is niet van plan om hard te gaan werken nadat hij stopt bij ons. Want zij hebben een camper en ik vermoed dat ze wel regelmatig op stap gaan daarmee...


Soms moet het hier allemaal wat vooruit gaan, veel opdrachten op korte tijd. En ik hoop dat jullie het me niet kwalijk nemen dat dit model zo vaak voorbij komt, maar ik kan er veel op kwijt (ook dp) en het gaat nogal vooruit zo. En de ontvangers zijn er steeds blij mee en dat is wat telt... 


maandag 13 mei 2024

Koen op pensioen

Dag bloggers,

Hadden jullie een fijn weekend? 
Hier is alvast heel hard gewerkt in het verlengde weekend. De tuin is nu in orde, het terras op een paar kleine details ook en de bank en tafel in de binnentuin zijn weer helemaal proper. Volgend weekend wordt er nog opgeruimd. Er staan spullen die echt dringend weg moeten en dan kunnen we de terrassen en de parking voor het huis met de hogedruk reinigen... We zijn bijna klaar voor het tuinfeest dat over 12 dagen doorgaat.

Nu snel een berichtje want ik moet dringend naar 't werk vertrekken.  
De afgelopen maand maakte ik nogal wat pensioenkaarten. Deze krijgen jullie deze week te zien. Vandaag de kaart voor collega Koen. Hij gaat nu het huis van zijn zoon verbouwen, dus voor hem mocht er werkgrief op de kaart staan. 





vrijdag 10 mei 2024

Pop-up-bloemenkaart

Dag bloggers,

Gisteren op hemelvaartdag hebben wij verder in de tuin gewerkt. Samen met dochter Laura heb ik de tuintafel en de bank en alle stoelen een goeie schoonmaakbeurt gegeven. Manlief heeft (met wat hulp) de tuinverlichting aan de afsluiting gehangen en aangesloten. Hij is ook nog met de houten vloer van onze nieuwe overkapping bezig... Het wordt spannend. Over 2 weken hebben wij hier een groot verjaardagsfeest en dan moet alles klaar zijn. 

Een tijdje geleden kreeg ons kaartenmaatje Francisca deze kaart. Zij was 50 geworden en dat mocht er zeker op. Deze cijfers gebruik ik dus niet enkel voor kinderen. Volwassenen vinden ze ook leuk, waaronder ikzelf... ;o)
Vriendin Martina had een nieuwe set ontdekt maar voor we deze hadden, gingen we al aan de slag met een bloem van Lawn Fawn. Deze was best al een oude maar we moesten een bloem hebben met minstens 7 blaadjes. Deze kaart is dan ook mijn eerste probeersel maar ze werd best leuk. Francisca was er dan ook blij mee. 

Ondertussen hebben we de originele set en er volgen er zeker nog meer. Ik gaf er ook al een workshop mee!



Ik wens jullie allemaal een heel zonnig weekend!

donderdag 9 mei 2024

Elke donderdag een kerstkaart - schuddebuikje - koekenvrouwtje

Dag bloggers,

Het zag er goed uit, ik was al erg vroeg wakker en ging mijn kaart voor de uitdaging maken. Maar toen begon ik wat administratie te doen en bleef ook de inspiratie uit. Het plan is nu dat ik ze vandaag nog maak zodat ik ze volgende week kan posten. Vandaag krijgen jullie dan nog een schuddebuikje, deze keer een perperkoekenvrouwtje... Ook zij hing mooi in de kerstboom en ging mee naar de kerstmarkten... 


En zoals beloofd, maakte ik ook foto's van de achterkant zodat jullie het draaisysteem een keer zien. Het succes van het draaiwieltje is de sterkte waarmee de splitpen is aangedrukt. Als ze te los zit, draait het wieltje te gemakkelijk rond en kunnen de snoepjes eruit vallen. Knijp je ze te hard aan, dan beweegt er niets... Proberen dus maar... 



Deze doet vandaag dus mee bij 52 weeks to Christmas

woensdag 8 mei 2024

Mathieu - 4 jaar

Dag bloggers,

Sinds kort heeft Noah er een goeie vriend bij. Mathieu is het petekindje van Mathias, de vriend van dochter Elise. Hij en Noah zijn allebei 4 en hebben elkaar echt gevonden. Ze zijn dikke vriendjes geworden. Noah werd 4 in november en Mathieu eind maart. Elise en Mathias waren hier voor ze naar het verjaardagsfeest gingen en Mathias vroeg of ik voor hem nog een kaart wou maken. Uiteraard deed ik dat graag. Omdat Elise toch altijd onze bak-ster zal zijn, vond ik het juiste papier voor deze kaart, lekker veel kleur en erg vrolijk. En 4-jarigen houden zeker van schudkaarten, dus werd het deze... Ik vind deze cijfers toch super leuk om kinderkaarten mee te maken, maar gebruikte ze ook al voor volwassenen...




dinsdag 7 mei 2024

Droogbloemen voor Ursula die 75 werd

Dag bloggers,

Ik kan er niet aan doen, ik maak ze graag en mijn fans zien ze graag... Dus ook vandaag weer een kaart met droogbloemen. En soms vind ik een papier waar ik dan ook de gepaste bloemen voor heb, zoals deze. Samen met het subtiele hartjes-in-koper-papier, een perfecte combinatie... Leuk toch hoe het met ander papier en aangepaste bloemen toch steeds een andere kaart wordt...




Mijn eerste werkdag zit er op en het ging verrassend goed. Had super veel werk, dus de dag is ook vooruit gevlogen... Straks mag ik starten met kiné. Ik zet mijn joker hierop in...

maandag 6 mei 2024

voetbalkaart voor Leroy die 5 werd

Dag bloggers,

Hadden jullie een fijn weekend? Het weer zat alvast wel mee, toch voor het grootste deel ervan. Hier werd serieus in de tuin gewerkt. Manlief heeft de houten vloer van de overkapping zo goed als klaar en dochters Laura en Caroline en zoon Yannick hebben graszoden weggehaald, siergrassen geplant en worteldoek gelegd met boomschors erop. Errond kwam nog een houten hekje dat dochter Caroline handig op maat zaagde met de machine en dat zij en Laura vakkundig geplaatst hebben. Mijn bijdrage was het voorbereidend werk, het op maat snijden van de worteldoek, het uitrekenen van de afstand en de uitsparingen maken voor de grassen. En de korte autoritjes naar de hobbymarkt voor het aanhalen van bladgrond en houtschors... Verder heb ik toegekeken vanuit een tuinstoel in het zonnetje... Tja, voet had nog niet veel zin om meer te doen. 

Vandaag ga ik terug aan het werk. De afgelopen weken heb ik echt niet veel in mijn ateljee doorgebracht. Had het graag gedaan maar het lukte gewoon niet. 
De kaart die ik vandaag laat zien, maakte ik voor de verjaardag van Leroy die 5 werd en van voetbal houdt. Ik heb er dan meteen maar 5 voetballen op gezet. Vooraan staat er een bal op een wobble, altijd leuk op een kinderkaart...




vrijdag 3 mei 2024

een kaart en een stoeltje voor Millie

Dag bloggers,

Het is vrijdag en dan mag het al een keer iets meer zijn. Voor de geboorte van Millie, maakte ik het geboortekaartje na en zij kreeg er ook een stoeltje bij. 
Altijd fijn als alles bij elkaar past... De kaart zelf kreeg een extra gouden randje. Dat doe ik meestal bij zo'n eenvoudige kaarten. Dat extra laagje geeft toch altijd wat meer glans...




donderdag 2 mei 2024

elke donderdag een kerstkaart - sneeuwman schuddebuik

Dag bloggers,

Donderdag is en blijft nog steeds kerstkaartendag. Deze week is het mij niet gelukt om een nieuwe kaart te maken voor de uitdaging. Dus krijgen jullie ook vandaag een schuddebuikje te zien. Na het rendier van vorige week, volgt nu de sneeuwman. Hij heeft lekkere ronder suikerboontjes in zijn buik. Dat was nieuw, afgelopen winter. Na de gewone doopsuiker, de smarties en de mini's, zijn er nu ook ronde suikerbolletjes met chocolade. Zelfde smaak, alleen rond nu... En ook op de achterkant weer een draaischijfje zodat het geheel niet stukgescheurd moet worden om aan het lekkers aan te geraken. Ik zal er een keer een foto van maken... 


Dit is deze week mijn bijdrage voor 52 weeks to Christmas



woensdag 1 mei 2024

schudkaart voor Julia die 15 werd

Dag bloggers,

Hier in België is het vandaag een feestdag. Wij hebben hier 'dag van de arbeid', een dag waarop niet gewerkt moet worden. Uiteraard zijn er veel sectoren waar dat wel het geval is, maar de scholen, bedrijven en veel winkels blijven dicht. Manlief werkt met zoon verder aan het terras waar hij al even mee bezig is. Vandaag wordt de 'zwevende' houten vloer voorbereid en hopelijk geraken ze ver...
De dochters, kleinkinderen en ikzelf trekken naar Halsteren. Wij gaan op zoek naar een zitbank om op ons nieuwe overdekte terras te zetten. Uiteraard ook naar wat planten voor de tuin...

De kaart die jullie vandaag te zien krijgen, is de eerste van de nieuwe jeugdserie die ik een heel jaar voor vriendin Monique ga maken. Julia's verjaardag is al weer even achter de rug maar haar kaart stond nog in de wachtrij. Dit jaar ga ik voor de schud-cijfers en Julia kreeg wel 'echte' diamanten op haar kaart...